Uneori atunci când aflăm de o posibilă problemă de sănătate pe care este probabil să o întâmpinăm, dăm fuga să ne informăm ce ar fi bine de făcut și cu ce putem ajuta schimbarea pentru a ne simți mai bine și a ameliora simptomatologia. Dar de cele mai multe ori, amalgamul de informații poate fi copleșitor și poate crea și mai mulă confuzie. Iată câteva idei de cum ar putea arăta mesele tale într-o zi în cazul în care te confrunți cu hipertensiune arterială:
Mic dejun: Oatmeal cu banană și ciocolată neagră 70% (folosiți lapte semidegresat sau vegetal)
Gustare: Smoothie din măr cu morcov și două rondele de orez expandat nesărate
Prânz: Piept de curcan la cuptor cu garnitură de baby-morcovi sote cu busuioc
Cină: Salată cu ton (Salată iceberg, ton în suc propriu, porumb, roșii cherry, castravete, ulei de măsline, oregano)
Dacă vrei să consumi 5 mese, aici ai o idee de cum poți realiza acest lucru. Cantități mai mici de mâncare, la intervale scurte, vor menține nivelul glicemic constant la fel ca și presiunea sanguină:
Mic dejun: Pâine integrală prăjită cu avocado și ou poșat (puteți adăuga și câteva legume proaspete)
Gustare: Iaurt grecesc 2%, miere și fulgi de hrișcă
Prânz: Șalău la abur cu legume la cuptor și orez integral
Gustare: Măr copt umplut cu nucă și scorțișoară (puteți adăuga puțină miere după preparare pentru un plus de savoare)
Cină: Supă cremă de broccoli (broccoli, păstârnac, ceapă, țelină, un cartof, smântână pentru gătit degresată)